Architectenbureau Oss, Bernheze, Geffen en omstreken

Als architectenbureau werken we regelmatig buiten onze eigen gemeentegrenzen. Zoals in de gemeente Oss (o.a. Geffen, Oss, Berghem, Lith, Maren-Kessel), de gemeente Bernheze (o.a. Heeswijk-Dinther, Nistelrode, Vorstenbosch, Loosbroek en Heesch), gemeente Den Bosch (o.a. Den Bosch, Rosmalen, Empel, Engelen, Vinkel, Engelen, Kruisstraat, e.d.), gemeente Heusden (o.a. Heusden, Vlijmen, Nieuwkuijk, Drunen) maar ook daarbuiten realiseren we met enige regelmaat architectuurprojecten.

Architectuurprojecten Geffen

Als architect in Geffen hebben we diverse woningen, verbouwingen, bedrijfsgebouwen ontworpen. We zijn nu als architectenbureau bezig met een kantoorgebouw en uitbreiding van een woonhuis. Het kantoorgebouw komt ter vervanging van een oudere bedrijfsloods. En wordt zo opgezet dat dit in delen verhuurbaar is. En ook zo flexibel is dat een latere ombouw naar vier woonunits zonder al te veel aanpassingen mogelijk is. De verbouwing/ uitbreiding van de woning in Geffen is voor opdrachtgever die zelf vastliep in maken van een goed ontwerp. Inmiddels hebben deze weten te verrassen met een mooie moderne toevoeging aan de woning. Maar in verleden hebben we als architectenbureau ook veel woningen en verbouwing van boerderijen ontworpen in Geffen.

Als architectenbureau werkzaam in Oss

In Oss zijn we nu betrokken bij een verbouwing van een rijksmonument woning om deze te splitsen toe enkele appartementen. Bij verbouwen van oudere gebouwen en zeker monumenten is het in eerste instantie zaak om de oorspronkelijke structuur van het pand in kaart te brengen. Daarna gaan we als architect bij maken van een ontwerp uit van deze structuur. Maar ook hebben we als architectenbureau hier diverse woningen en bedrijfsgebouwen ontworpen, zoals een autobedrijf, werkplaats, magazijn, e.d.

 

Ook in de omliggende dorpen behorende bij gemeente Oss zijn we regelmatig werkzaam. In Maren-Kessel zijn we nu betrokken bij het vergroten van een woonhuis uit de jaren 70. Hier hebben we een voorstel met motivatie bij gemeente ingediend dat niet voldoet aan bestemmingsplan. Gemeente heeft aangegeven dat zij dit voorstel wel zullen accepteren en we zijn nu gestart met  uitwerken van dit schetsplan. In Oijen hebben bij een dijkwoning een bijgebouw ontworpen als atelier / kantoor. In Lith een bedrijfsverzamelgebouw, In Lithoijen een groot woonhuis met bijgebouw. En ik ben in gesprek met bewoners van een voormalige boerderij uit 1936 in Herpen. Zij willen de huidige indeling geheel her-ontworpen hebben naar hun wensen. Met  onder meer een leefkeuken met kookeiland en kantoorruimte om van thuis uit te kunnen werken. Op de verdieping herindeling van slaapkamers, badkamer en wasruimte.

Onze projecten als architect in Bernheze

In  de gemeente Bernheze zijn we als architect ook bij diverse soorten projecten betrokken. In Heeswijk-Dinther bij een appartementengebouw, bedrijfsloods en nieuwbouw en verbouwingen van woonhuizen. In Heeswijk-Dinther wordt op een inbreidingslocatie een appartementengebouw gebouwd met vier woonunits. Inmiddels zijn drie van de vier units verkocht. In Vorstenbosch hebben we de verbouwing van een gemeente monument boerderij ontworpen. De Boerderij wordt gesplitst in twee woningen. Het boerderijcomplex wordt gecompleteerd met enkele bijgebouwen, waarbij in éénbijgebouw een mantelzorgwoning wordt gemaakt.

Maar ook in de dorpen Loosbroek, Heesch, Nistelrode hebben we als architect de afgelopen jaren diverse grotere en kleinere projecten gedaan.